Importanța unei șepci polo

O șapcă polo este o parte esențială a uniformei de fotbal, indiferent dacă ești portar sau jucător de teren. Toți jucătorii de teren trebuie să poarte o șapcă albă sau galbenă/aurie. Toate capacele trebuie să afișeze sigla producătorului. Indiferent dacă alegeți o șapcă clasică sau un stil inovator, o șapcă polo este o modalitate excelentă de a adăuga ceva special aspectului tău.

Toți jucătorii trebuie să poarte o șapcă polo

Polo pe apă este un sport care îmbină aspecte ale înotului, handbalului și fotbalului. Jucătorii poartă un costum strâns care include o șapcă polo pentru a-și proteja urechile de frecarea apei și a resturilor. De obicei, o echipă va cumpăra capace pentru toți cei treisprezece până la nouăsprezece jucători. Aceste capace sunt prevăzute cu apărătoare din plastic care protejează urechea de contact și ajută la distingerea jucătorilor unul de altul.

Șepcile de polo pe apă sunt necesare deoarece previn ruperea timpanului. Un timpan rupt poate dura săptămâni sau chiar luni pentru a se vindeca. Prin urmare, șepcile de polo pe apă sunt obligatorii pentru jucătorii de la cluburi de renume. Șapcele de polo pe apă sunt acoperitoare pentru urechi din plastic în stilul unei strecurătoare, cu găuri mici care reduc cantitatea de apă care poate pătrunde în cavitatea urechii.

Șapcile de polo pe apă sunt fabricate dintr-un material asemănător poliesterului numit tereftalat de polibutilenă. Acest material este durabil și nu se mișcă în apă. De asemenea, este rezistent la clor. Aceste limite costă de obicei 100-1750 lei.

Toți portarii trebuie să poarte o șapcă albă sau galbenă/aurie

Portarii sunt obligați să poarte o șapcă polo brodată albă sau galbenă/aurie în timpul competițiilor. Numărul capacului trebuie să fie de opt sau zece cm înălțime. Numerele de pe capacele închise la culoare trebuie să fie albe sau galbene/aurii și să aibă o culoare contrastantă, nu albastru praf sau gri deschis.

Secile de portar trebuie să fie ușor de distins de alți jucători de teren. Numerele trebuie să fie vizibile și pe un panou separat decât numărul de șepci ale jucătorilor de teren. Numerele nu trebuie să treacă peste numărul capacului și nu pot avea logo-uri în panoul în care sunt plasate numerele capacului.

Inițial, portarii purtau aceleași culori ca și colegii lor de echipă. Cu toate acestea, în sezonul 1909/10 a fost introdusă o regulă pentru a face mai ușor deosebirea între jucători. Portarii aveau inițial trei opțiuni de culoare: albastru regal, stacojiu și alb. În sezonul următor, Royal Green a fost adăugat la mix. Regula a devenit rapid norma pentru toate cluburile din Liga. În ciuda faptului că este o regulă oficială, portarii alegeau adesea să nu o respecte și purtau propriile lor culori.

Toți jucătorii de teren trebuie să poarte o șapcă albă solidă

Jucătorii de teren al echipei vizitatoare trebuie să poarte bonete albe solide. Aceste capace pot conține numele echipei vizitatoare, o poreclă a echipei vizitatoare sau sigla unei școli. Snururile și curelele pot fi, de asemenea, în aceeași culoare. Șepcile jucătorilor de teren trebuie să fie ușor de distins de șapca portarului.

Există două seturi de capace pentru fiecare echipă. Șapca echipei gazdă trebuie să fie de culoare închisă, care să contrasteze cu culoarea mingii și cu numerele echipei. Este posibil ca aceste capace să nu fie albe. În plus, capacele jucătorilor de teren pot fi împărțite în treimi sau au panouri cu culori alternative. Jumătatea inferioară trebuie să aibă o culoare închisă solidă.

În timp ce purtarea unei șapcă Polo albă solidă este obligatorie, unele câmpuri permit jucătorilor să poarte pălării suplimentare care sunt colorate diferit. Numerele suplimentare ale capacelor pot fi imprimate pe panoul din spate, din față sau din mijloc al șapcii. Cu toate acestea, acestea trebuie să aibă cel puțin 4 cm înălțime. Trebuie să existe și un al treilea număr pe șapcă, de preferință pe spate. Acest lucru este pentru a ajuta la identificarea jucătorilor excluși.

Toate șepcile polo trebuie să aibă un logo vizibil al producătorului

La polo pe apă, o echipă trebuie să poarte două seturi de bonete pentru fiecare joc. Şepcile echipei gazdă trebuie să fie într-o culoare închisă, care să contrasteze cu culoarea mingii şi cu numerele echipei. Nu sunt permise capace de culoare deschisă. Capacele jucătorilor de teren pot fi împărțite în treimi sau pot fi în culori închise.

Toate șepcile polo trebuie să fie, de asemenea, marcate cu sigla producătorului, fie că sunt brodate sau țesute. Logo-ul trebuie să aibă cel puțin 4 cm înălțime. Poate fi pe panoul frontal sau din mijloc. Un al treilea număr trebuie să fie pe spatele șapei, de preferință pe spate. Acest lucru va ajuta la identificarea jucătorilor excluși.

Numerele tipărite trebuie să fie ușor de citit. Aceste numere trebuie să aibă 8 cm sau zece cm înălțime și trebuie să fie într-o culoare contrastantă. Pe capacele închise la culoare, numerele pot fi albe sau galbene/aurii. Cu toate acestea, capacele cu numere deschise nu trebuie să conțină niciun logo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *