Donald Trump si Costume Brioni pentru bărbați

Fiind alegerile prezidențiale în America am zis sa va spun ceva interesant care nu apare pe televizor si care va poate face ziua mai interesanta.

Ce au în comun Donald Trump, Nelson Mandela, Eric Clapton

Donald Trump
Donald Trump

Ce au în comun Donald Trump, Nelson Mandela, Eric Clapton, Al Pacino, Rudolph Guiliani, Richard Gere, Kofi Annan și Vladimir Putin? Ei au un lucru în comun cu siguranță, fiind că se numără fiecare dintr-un grup de elită de 25.000 de bărbați care au costumele personalizate făcute de Brioni în Italia.

Maestrul croitor Nazareno Fonticoli

Maestrul croitor Nazareno Fonticoli și expertul în relații publice Gaetano Savini au fondat compania și eticheta Brioni în Roma, Italia în 1945. Numele Brioni se referă la insulele croate ale căror stațiuni elegante erau populare printre aristocrații italieni înainte de cel de-al doilea război mondial.

Brioni și Roma au stabilit standardul

Brioni a schimbat totul despre costumele pentru bărbați, de la aspectul lor la scopul lor. Înainte de Brioni, costumele erau concepute pentru a menține un bărbat cald și, prin urmare, erau voluminoase, căptușite și supradimensionate; erau realizate din materiale grele care erau incontestabil atât greu de lucrat, cât și lipsite de stil. Erau pentru cuvinte mai bune, uniform obositoare.

Realizarea lui Brioni că bărbații lucrează acum în împrejurimi controlate de climă și trăiesc din ce în ce mai mult în condiții de vreme caldă, le-a permis posibilitatea de a-și folosi abilitățile de designer pentru a crea costume mai ușoare, ajustate, care au fost construite pentru a face un bărbat să arate bine.

Brioni a organizat primul spectacol de modă de îmbrăcăminte pentru bărbați din istorie la Florența în 1952. Doi ani mai târziu, compania a făcut același lucru în New York, prezentându-și astfel costumele consumatorului american. În curând, costumele Brioni erau purtate nu numai de nobilimea europeană — clientela lor originală — ci și de actori de la Hollywood, precum Cary Grant, Clark Gable, Henry Fonda, Kirk Douglas, Gary Cooper, Richard Burton și John Wayne.

Ce este atât de grozav la Brioni?

Până în 1960, mecca îmbrăcămintei pentru bărbați nu mai era Londra și Saville Row, ci se îndreptase spre Roma și Brioni. Bărbații sofisticați, eleganți și eleganți au fost atrași de noul „Continental Look”, cu umeri largi și talie îngustă, siluete italiene relaxate, culori îndrăznețe și țesături. Brioni a fost primul designer care a folosit mătase în costum de bărbat.

Croitorii italieni erau cunoscuți din punct de vedere istoric pentru măiestria impecabilă, cu reputația lor de calitate care se întinde până la Renaștere. Brioni a devenit cunoscut pentru tăierea și cusăturile fără egal, iar costumele lor lucrate manual au fost complet personalizate de la zero și măsurate la milimetru.

Apariția unui bărbat într-un costum superb, luxos Brioni a garantat că va fi considerat instantaneu suav, echilibrat și fermecător în splendoarea sa vestimentară. John Gotti, Bobby Kennedy, Johnny Carson și Pavarotti erau toți clienții Brioni.

Brioni are în total 900 de croitori la fabrica din Italia

Brioni are în total 900 de croitori la fabrica din Italia și are 38 de buticuri situate pe tot globul, inclusiv șase în Statele Unite. Costumele lor mai puțin costisitoare încep de la 5.000 de dolari, în timp ce cele mai scumpe pot ajunge până la 46.000 de dolari.

Brioni dispune de aproximativ 5000 de țesături din care cumpărătorul poate alege. Un croitor maestru va petrece în medie 32,5 ore realizând un costum din lână de la 2 berbeci și 4 oi. Timpul total de producție pentru un costum pentru bărbați este de două luni și implică 185 de operațiuni cu perioade de odihnă — pentru costum — între ele.

Brioni face acum cămăși, cravate, articole din piele și îmbrăcăminte pentru bărbați. Cea mai recentă lovitură de stat a avut loc în 1995, când au primit contractul de furnizare a costumelor pentru 007; luând acel contract de la Saville Row, care îi îmbrăcase anterior pe actorii din rolul lui James Bond.

 

Posted in Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *